• Klanten beoordelen ons met een
  • Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd
  • Altijd GRATIS verzending

Welke hoeveelheid hout ontvang ik?

Hoeveel hout ontvang ik nu?

Bij de verkoop van haardhout ontstaat er vaak verwarring over de inhoud en hoeveelheid welke u ontvangt.

Hier onder hebben we een uiteenzetting geplaatst om hierover duidelijkheid te creëren.

U kunt haardhout kopen op basis van:

Stère:

Een stère is een stapel van 1m breed, 1m lang en 1m hoog, bestaande uit 1m lange stammen. Stères worden gebruikt door inkopers van stammen haardhout.

Losse kuubs of gestorte kuubs:

In een kist van 1m³ groot wordt het gekloofd haardhout gestort. De stukken vallen ongeordend door elkaar zodat er relatief veel lucht, cq. ruimte tussen de stukken ontstaat. Het lijkt een hele berg maar wanneer u deze netjes zou stapelen blijft er veel minder over.

Gestapelde kuubs:

De gestapelde m³ is een kubieke meter die voorzien is van gestapeld gekloofd haardhout. Dit hout wordt zo efficiënt mogelijk in elkaar gestapeld zodat er zo min mogelijk lucht en ruimte overblijft.

Als omrekentabel kunt u bij benadering onderstaande tabel gebruiken, let wel het blijft altijd een beetje gissen omdat de lengte van het haardhout en de wijze van pakken een belangrijke factor is.

 

  Stère Gestorte m³ Gestapelde m³
Stère 1,00 1,30 0,85
Gestorte m³ 0,77 1,00 0,65
Gestapelde m³ 1,18 1,53 1,00

 

zie ook: nl.wikipedia.org/wiki/Kubieke_meter

Qua kisten haardhout word bij verkoop op internet e.d. altijd de buitenmaat van de kist aangegeven, het eenvoudigste is om 10% "aanmaakhout" voor bekisting en pallet aan te houden. Een kist van Masterfire heeft derhalve een netto inhoud van ca. 1.8 kuub.

Meer weten over haardhout?